life's good

radiate positivity

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Prietena noastra, masina

6 Martie, 2012 | D'ale mele

Furia mea gri si combi e echipata de cativa ani cu o alarma chinezeasca “no name” dar care si-a facut treaba cu brio pana acum. Alarma aceasta se diferentiaza de celelalte modele de alarme prin simplul fapt ca telecomanda vibreaza si urla in cazul in care cineva ti-a lovit masina. Un alt atu e distanta pana la care aceasta functioneaza (de cel putin 5 ori mai mare decat la cele normale).

Azi noapte o pisica a reusit sa ma tina treaz vreo 20 de minute, suficient cat sa devin paranoic pentru ca cineva ar avea ceva “probleme” cu masina mea. Intr-un final s-a adeverit ca pisica vecinilor era “raufacatorul”. Se mai intampla ca telecomanda sa faca galagie si daca pe langa masina a trecut un camion d’ala ecologic, care cand accelereaza iti tremura si creierii in cap, sau cand trec motociclistii cu viteza prin apropiere.

Chiar daca de cele mai multe ori alarma face galagie cand nu ar trebui, aceasta poate fi foarte utila in unele situatii. La ultima vizita in Romania, cand ma pregateam sa ingurgitez la socrii acasa, alarma a inceput sa sune si telecomanda sa vibreze. N-am reactionat la primul semnal dar cand am vazut ca nu se mai opreste am iesit repede in strada. Aici supriza. Un “domn” a incercat sa-si scoata masina din curte si a reusit sa se opreasca exact in furia mea gri. Chiar daca tamponarea nu a fost foarte violenta, puternica dacie tot a reusit sa-mi indoaie usa si aripa fata de pe partea soferului. M-am enervat foarte tare pentru ca eram in criza de timp si nu aveam nicio sansa sa repar masina in weekend, iar in Slovacia nu pot folosi asigurarea din Romania. Dar cel mai tare pentru ca:

1. vecinul stia a cui este masina si putea suna la usa pentru a o muta, el fiind incapabil sa o ocoleasca;
2. daca nu ieseam cand a urlat alarma ramaneam cu masina lovita si fara faptas – vecinul era pe punctul de a inchide poarta si de a ascunde fapta.

Pentru a intelege mai bine supararea mea, trebuie sa va spun ca eu am grija de masina ca de ochii din cap. Indiferent ce masina am avut, indiferent de starea, marca ori culoarea ei, nu poate nimeni sa-mi reproseze ca nu am avut grija de ea. Chiar si de batrana dacie mostenita, care avea vreo 29 de nuante de albastru si vreo 53 de feluri de rugina pe ea, chiar si de ea am avut mare grija. Si cand ai atata grija de masina si vine un om si o loveste pentru ca i-a fost lene sa sune la usa, atunci n-ai cum sa nu te enervezi.

Postari asemanatoare:

Ai ceva de spus?