4 sfaturi pentru achizitionarea unui monitor

Asa cum in momentul de fata este o lupta intre marile companii care dezvolta telefoanele inteligente, asemenea a fost si in trecut, atunci cand pe piata au aparut calculatoarele portabile, adica laptopurile. Unii mergeau in continuare pe varianta de desktop, pe cand altii au dorit mai multa mobilitate. Stim cu totii, alegem un desktop daca avem nevoie de putere de procesare, pentru a suporta ultimele programe de editare video sau jocuri performante, sau un laptop atunci cand avem nevoie de mobilitate sau spatiul nu este de partea noastra.

In orice categorie va aflati, la un moment dat veti avea nevoie de un monitor. Daca la laptopuri deja exista ecranul acestuia, s-ar putea ca la un moment dat sa fie nevoie de ceva mai mare, insa daca detineti un calculator clasic, atunci cu siguranta veti avea nevoie de un monitor.

Iata patru sfaturi pentru achizitionarea unui monitor:

1. Cumpara un minitor de o dimensiune acceptabila. Nu merge pe variante foarte mici pentru ca va fi foarte greu de citit de pe ele, dar nici pe variante foarte mari pentru ca va fi destul de obositor. O valoare ideala ar fi aceea de 23 de inch.

2. Alege un monitor de calitate. Fii foarte atent si la calitatea acestuia, in momentul de fata nu este nevoie sa investesti neaparat intr-un monitor care reda la perfectie imaginile 4K, este bine daca te rezumi momentan la un monitor care sa functioneze perfect la dimensiunile standard Full HD.

3. Alege un monitor cu tehnologia LED. Acestea sunt recunoscute pentru un consum de energie mai scazut, iar daca folosesti calculatorul la capacitate maxima, pe langa faptul ca unitatea va consuma si ea destul de mult, va fi un consum ridicat si datorita monitorului.

4. Pretul este un lucru important si el. Atunci cand veti cumpara un monitor sa nu va avantati neaparat pe ce cel mai scump sau cel mai ieftin. Ar trebui sa alegeti ceva ce sa va satisfaca anumite nevoi. Nu cumparati cel mai ieftin produs, s-ar putea sa regretati mai tarziu, dar nici nu cheltuiti multi bani pe un monitor prea scump, s-ar putea sa nu aveti nevoie de toate functionalitatile cu care acesta vine dotat.

Leave a Reply