Atrage cât mai mulți vizitatori pe blog postând articole și poze fascinante

Deschiderea unui blog nu reprezinta o provocare prea mare, ba chiar este o actiune destul de simpla, realizabila in cativa pasi. Problema este intretinerea unui blog in asa fel incat acesta sa atraga cat mai multi vizitatori.

Ce trebuie sa faca bloggerul dupa ce a deschis blogul? Dupa ce a ales cel mai reusit nume, dupa ce i-a dat o forma cat mai inchegata? Trebuie sa se ingrijeasca de blog, sa posteze cat mai des, articole noi si interesante, cu informatii concrete, verificate pe mai multe surse.

Un blog va fi vizitat de oamenii interesati de nisa respectiva numai daca ii va atrage ceva la felul in care scrie sau modul in care prezinta subiectul prin intermediul fotografiilor originale, netrucate si foarte putin prelucrate.

Bloggerul are o sarcina grea si totodata frumoasa, de a-si pune ideile pe internet in forma dorita, respectand insa regulile de bun-simt, de gramatica si regulile specifice platformei pe care a decis sa isi deschida respectivul blog.

Cum mai pot atrage bloggerii trafic in afara de continutul de calitate? Sa posteze frecvent! Cel putin 2-3 articole complexe pe saptamana trebuiesc postate pe blog, mai ales pentru vizitatorii deja abonati care tin cont si de acest lucru.

De asemenea, bloggerii trebuie sa se gandeasca la nisa de piata, la un target rezonabil (pentru ca blogul nu ajunge cunoscut peste noapte), la promovarea pe un site de socializare, precum Facebook, Twitter sau Instagram. Totodata, bloggerul poate da comentarii pe alte bloguri, fie ele din aceeasi nisa sau domeniu sau nu, pe forumuri sau prin articole de tip guest post.

In concluzie, nu exista o reteta magica pentru a atrage cat mai multi vizitatori pe blog ci totul tine de perseverenta, de timpul alocat blogului, de promovare si de felul in care bloggerul scrie, isi prezinta ideile ajutandu-se de fotografii impresionante si de un continut impecabil din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns