Ce sa faci cu casa pentru a deveni mai productiv

Daca esti freelancer si lucrezi de acasa atunci cu siguranta te lupti cu tine foarte mult, dar mai ales, cu faptul ca nu esti productiv si nu ai rezultatele pe care le doresti. Atunci cand lucram la birou ne simtim altfel, nu suntem acasa, iar plictiseala va interveni si inevitabil ne vom apuca de treaba, insa acasa treaba sta altfel. Avem caldura, frigiderul aproape si patul sub noi, cum sa ne apucam de treaba?

In primul rand, mediul favorizeaza productivitatea pe care o avem noi, ca freelanceri. Asa ca trebuie sa ne aranjam casa in asa fel incat nimic sa nu ne distraga si sa avem o productivitate cat mai buna.

Iata 3 sfaturi de tinut cont pentru a avea o incapere buna de lucrat:

1. Scapa de lucrurile inutile. Avand in vedere ca suntem romani, este genetic faptul ca trebuie sa adunam cat mai multe lucruri in casa, de la pungi, pana la cutii de carton pe care le depozitam pe dulap. Trebuie sa ne luam o zi libera, sa facem inventarul si sa scapam de toate lucrurile pe care nu le folosim. Pe langa faptul ca vom avea un efect vizual mai placut, camera va fi mai libera, mai aerisita si nu va mai fi nimic care ne poate distrage atentia.

2. Achizitioneaza cateva plante. Daca ai prea mult loc liber acum dupa ce ai scapat de lucrurile inutile, poti achizitiona o planta sau doua. Sunt o oaza de conectare cu natura, iar pe langa faptul ca ne ofera oxigen in incapere, ne ofera si o satisfactie vizuala pe cinste. De asemenea, nu trebuie sa uitam de aerisirea casei, care trebuie sa se faca de mai multe ori pe zi pentru a avea in permanenta aer proaspat in incapere.

3. Curatenia este si ea importanta. Trebuie sa fim foarte organizati, cu toate ca nu prea avem musafiri, trebuie sa avem mereu casa curata pentru noi si pentru a ne simti bine. Lucrurile aruncate peste tot creeaza o tensiune neplacuta care afecteaza mai mult sau mai putin productivitatea. Pana la urma fiecare dintre noi apreciem curatenia si ne place sa traim intr-un mediu placut.

Leave a Reply