Ce te faci când ți se strică mașina de spălat din senin

Zilele trecute am fost pus în situația în care am trăit pe viu ceea ce am scris în titlul acestui articol. Mai exact, dacă n-am fost suficient de explicit sau dacă nu a fost chiar așa ușor de înțeles aluzia, mașina mea de spălat a cedat pur și simplu, aparent iremediabil, m-a lăsat în drum cu hainele doar pe jumătate spălate și nici măcar nu mi-a permis să deschid ușa pentru a le scoate de acolo.

Ideea cea mai interesantă e că n-am avut niciodată probleme cu ea, a funcționat ca la carte, spală haine de multă vreme (are experiență cum s-ar spune 🙂 ) și chiar nu cred că era cel mai prielnic moment pentru a alege să nu mai funcționeze din senin. :))

Bineînțeles că primul lucru pe care am putut sa-l fac a fost să sun la un service mașini de spălat să-mi dea ei o mână de ajutor. Înainte de asta însă nu am putut rezista tentației și curiozitatea din creierul meu m-a făcut să o desfac totuși înainte și să bibilesc câte ceva pe la ea încercând să par un expert în reparații mașini de spălat, sperând totuși că poate am parte de un ajutor divin, sau de un noroc divin, și mașina se va repara ca prin minune.

N-a fost așa. Din fericire au rezolvat treaba baieții de la service destul de rapid. Ceea ce am concluzionat însă e că am prins puțin frica și parcă umblu mai cu grijă cu ea. Parcă nu mai sunt așa nonșalant când aleg programul (dacă stric ceva?), parcă nu mai arunc rufele chiar așa alandala prin mașină (dacă stric ceva?), parcă am mai multă grijă când bag cablul de alimentare în priză (dacă face scurt-circuit și stric ceva?). 🙂 Cert e că acum funcționează și e gata de atac. Sau de spălat haine în continuare, ca și până acum.

Unde și cum îți repari mașina de spălat

Cine a spus vorba că lucrurile și oamenii te lasă exact când ți-e lumea mai dragă a avut mare dreptate. Sau poate că n-a avut și poate că totul e doar un paradox complex pe care încă, noi ca oameni, nu-l putem înțelege. Lăsând totuși asta la o parte ar cam fi cazul să trec și la subiect, mai exact la faptul că mașina de spălat a mamei mele s-a stricat chiar astăzi. Aparent nu e mare chestie. Partea mai nasoala e însă că noua mea mașină de spălat încă nu a apucat să ajungă și lăsasem pe la ea niște haine (de care, apropo, aveam nevoie repejor) pentru a le spăla la mașina ei. Cum soarta îmi fu’ prielnică însă n-am mai avut parte de haine spălate.

Norocul, căci era și cazul să-și facă prezența în toată întâmplarea asta plină de belele peste belele, e că fratele meu tocmai și-a deschis o firmă de reparații mașini de spălat și treaba s-a rezolvat mult mai rapid decât mă așteptam. Când mama mi-a spus că i s-a stricat mașina și hainele mele au rămas înăuntru fără ca măcar să fie curățate în totalitate, pentru o secundă deja mă gândeam câți nervi o să-mi fac încercând să găsesc niște oameni competenți care să vină cât mai repede și să o repare la fel de repede ca eu să-mi pot lua într-un final hainele de acolo. Din fericire gândurile astea au durat doar o secundă. Apoi mi-am amintit ceea ce v-am spus deja mai sus, că fratele are propria firmă de reparații mașini de spălat și în sfârșit am văzut că în țara asta se mai pot face lucruri ca la carte, adică: rapid, profesional, sigur.

Lasă un răspuns