Cele mai frumoase plaje din Sri Lanka

In ciuda dimenisunii sale reduse, Sri Lanka poseda o multime de intinderi de nisip. Cu plajele sale fabuloase, o multime de posibilitati de cazare si nenumarate activitati – de la scufundari la surf – Sri Lanka este o destinatie populara in randul turistilor in cautare de placeri balneare. Iata care sunt cele mai frumoase plaje din Sri Lanka.

Tangalla este o regiune care va satisface nevoile si cerintele tuturor. Tangalla marcheaza frontiera dintre golfurile tropicale situate pe coasta de sud si plajele lungi de pe litoralul de sud-est. Trei sectoare de plaje distincte inconjoara Tangalla. Goyambokka, cu apele sale de culoarea turcoaz, valurile blande si golfurile superbe, este o plaja linistita si calma. Marakolliya Beach este o plaja fabuloasa care pare sa se intinda la infinit de-a lungul coastei, marginita de palmieri, flori tropicale. Noaptea, broastele testoase isi fac aparitia pentru a depune ouale. Ziua, turistii cauta scoici in nisipul fin. Rekawa Beach, situata la 10 km distanta de Tangalla este o veritabila bijuterie. Locul ideal pentru a observa testoasele.

Mirissa este un loc idilic, situat la 4 km distanta de Weligama. Cel mai bun loc pentru a observa balenele.

Uppuveli, Nilaveli Beach le ofera turistilor o ambianta mai calma si mai linistita. Localnicii din Nilaveli sustin ca apa este mai limpede si mai curata decat la Uppuveli iar cei din Uppuveli jura ca plaja lor este mai frumoasa si mai placuta. Oricare ar fi preferintele tale trebuie sa stii ca Pigeon Island, o insula frumoasa inconjurata de recifi, situata la un kilometru distanta de Nilaveli face unanimitate in ceea ce priveste snorkelingul si scufundarile.

Bentota este o alta plaja cunoscuta din Sri Lanka. Cu toate acestea, exista ceva ciudat in intinderile de nisip de la Bentota, unele din ele numarandu-se printre cele mai frumoase din Sri Lanka. Sunt aproape desertice, deci nu sunt recomandate turistilor in cautare de surf sau alte sporturi nautice.

Lasă un răspuns