Cele mai importante lucruri despre nutriție

Alimentatia reprezinta unul din cele mai importante lucruri pentru o viata sanatoasa, alaturi de somn si de o odihna ca la carte. La nivelul sau, sunt foarte multe aspecte de discutat si dupa zeci de ani de studii, inca oamenii nu au reusit sa ajunga la o concluzie exacta ci doar la sfaturi si principii de baza. Totusi, am reusit sa sustrag cateva lucruri de baza pentru o alimentatie care sa te avantajeze pentru o sanatate cat mai mare.

Cu alte cuvinte, aceste lucruri sunt dedicate pentru orice persoana, indiferent de varsta, sex sau greutate deoarece ele sunt lucruri generale insa importante. Si cum orice lucru are nevoie de o atentie cat mai mare indiferent de importanta sa, si acestea au nevoie de cat mai multa atentie din partea ta, daca vrei ca sa ai o alimentatie cat mai echilibrata si benefica.

Top lucruri importante pentru o alimentatie corecta si sanatoasa

La fel ca si hainele, si alimentele au nevoie de o combinatie cat mai buna si cat mai avantajoasa. Ca de exemplu, daca un anumit aliment contine un element nutritiv intr-o cantitate mult prea mica, cel de-al doilea aliment pe care il servesti in acelasi timp va trebui sa aiba acel element nutritiv intr-o cantitate cat mai mare, special pentru a compensa lipsa sa. Fie ca vorbim de calciu, zinc sau vitamina C, daca este un element important ai grija sa il oferi organismului in cantitatea de care are nevoie.

Chiar daca apa este necesara pentru ca viata sa existe, prea multa apa este foarte daunatoare pe termen lung. De data aceasta, ma refer la apa bauta din timpul zilei, cea de la nivelul mesei. Cu alte cuvinte, daca organismul tau beneficiaza de prea multa apa, va avea o digestie mult prea ingreunata, lucru care se poate observa cu usurinta pe timpul unei zile cu niste dureri destul de neplacute sau cu un disconfort foarte mare.

Mesele trebuie luate la timpul lor. Ca de exemplu, cina nu trebuie sa fie foarte grea deoarece iti va ingreuna somnul. Aceasta este una din cele mai mari greseli deoarece oamenii de rand pun un accent mai mare pe cina decat pe pranz si care este cu mult mai important. Asa ca, uita de acea cina foarte copioasa si foarte grea pentru digestie si axeaza-te pe pranz, acesta reprezenatnd masa de baza intr-o zi, deoarece in momentul acesta organismul tau are nevoie de cea mai mare cantitate de elemente nutritive.

Tine sub control alcoolul si cafeaua. Acestea, sunt benefice organismului insa in cantitatea necesara, mai exact un pahar de vin pe zi sau o cafea, maxim doua pe zi este mai mult decat necesara. Cu ajutorul acestora, organismul va realiza orice proces de la nivelul sau fara probleme si astfel te vei simti mult mai bine seara cand programul unei zile a luat sfarsit. Asa ca, pentru un somn de calitate nu uita ca o cafea de calitate pe zi si un pahar de vin sunt elemente importante.

Lasă un răspuns