Cele mai periculoase alimente pentru siluetă

Frigiderul oricarui om este plin de produse, unele dintre ele fiind cu adevarat periculoase, mai ales atunci cand exista o lupta continua cu kilogramele in plus. Specialistii in nutrite au realizat un top al produselor care nu au ce cautaintr-o dieta echilibrata si intr-un stil de viatasanatos.

Dressingurile pentru salate cumparate direct din magazin sunt pline de zaharuri si contin aditivi si coloranti astfel incat gustul sa fie unul cat mai apetisant. Ketchup-ul spre exemplu este plin de substante interzise care fac mai mult rau organismului si care poate fi usor de inlocuit cu un sos facut in casa din rosiiproaspat stoarse.

Sucurile acidulate sunt inamicul nr. 1 al siluetei. Acestea sunt pline de zahar si au un numar ridicat de calorii. Desi sunt gustoase, trebuie retinut faptul ca sucurile nu hidrateaza in mod corespunzator organismul, consumul de apa fiind cel mai recomandat. In zilele toride de vara o limonada realizata din lamai sau portocale este mult mai sanatoasa si mult mai gustoasa.

Fara doar si poate mezelurile sunt unele dintre cele mai periculoase alimente pentru sanatateaintregului organism. Carnea din compozitie este mult prea procesata, iar aditivii alimentari folositi pot afecta in mod serios buna functionare a principalelor organe.

Iaurturile cu fructe trebuie evitate pe cat posibil datorita faptului ca sunt pline de zahar. Cei care vor sa se bucure de gustul dulce acrisor exista o alternativa mult mai simpla si mult mai sanatoasa: amestecarea unui iaurt simplu cu fructe de sezon.

In felul acesta, cantitatea de zahar/fructoza scade in mod semnificativ, iar aportul de fibre creste.

Lasă un răspuns