Cum să adormi mai repede în nopțile toride de vară

Nu cred ca este un lucru mai frustrant decat momentele acelea de vara in care te zvarcolesti prin tot patul pentru a gasi un coltisor de racoare. Ambientul general este fierbinte, asternuturile sunt si ele calde, iar tu simti ca te sufoci. Probabil iti suna cunoscut. Stim cu totii ca temperatura poate favoriza mult somnul, atat in mod negativ, cat si in mod pozitiv. Insa astazi vom vedea ce putem face pentru a dormi mai bine si mai linistiti pe perioada serilor toride de vara.

1. Tine jaluzelele trase. 

Cu toate ca este minunat sa ai lumina naturala in casa, pe timpul verii s-ar putea sa ai pe langa si un cuptor natural care sa iti distruga pana si serile. Pe timpul zilei camera sa va incinge foarte mult, iar daca lasi trase jaluzelele s-ar putea sa mai salvezi cateva grade in plus pentru a avea o atmosfera mai placuta seara inainte de culcare.

2. Mananca mai putin inainte de culcare

Cu toate ca ne este foarte foame, cel mai bine ar fi sa mancam o masa mai mica inainte de somn. Caloriile digerabile si energia consumata in tot procesul vor creste temperatura corpului, ceea ce va duce la niste dificultati severe ale somnului. Bine ar fi sa luam o masa mica cu o ora jumatate inainte de culcare, iar recomandat ar fi sa nu lipseasca si un fruct de acolo.

3. Foloseste un dezumidificator

Nivelul ridicat de umiditate va favoriza resimtirea caldurii si disconfortul va fi si el mai sever. Medicii recomanda sa folosim un dezumidificator pentru a scapa de umezeala din incapere, astfel atmosfera nu se va mai resimti la fel de apasatoare.

4. Fa o baie fierbinte

Cu toate ca pare un gest nebunesc, poti face o baie fierbinte pe o zi torida de vara pentru a adomri mai repede. Dupa ce iesi din apa, temperatura corpului va fi cu mult mai calda decat cea din exterior, iar cu timpul, atunci cand temperatura corpului scade, va aparea automat si o stare de somnolenta. Dupa ce te usuci, doar trebuie sa te pui in pat si nu vei astepta mult pana la aparitia lui Mos Ene.

Leave a Reply