Cum să-l motivezi pe copil să învețe rapid

Fiecare părinte dorește succesul copilului său în orice. Realizările mici dar semnificative apar la o vârstă foarte fragedă. Mamele și tații povestesc cu mândrie prietenilor lor despre cum copilul lor a inceput sa mearga, s-a obișnuit la olita, a început să vorbească, a învățat o poezie sau s-a obișnuit cu grădinița. Când discută aceste subiecte, părinții concurează puțin unul cu celălalt. Conteaza orice victorie mică a unei fiice sau a unui fiu. În timpul perioadei școlare, unul dintre principalele motive pentru mândrie sau suparare este performanța academică. Oricare ar fi atitudinea mamei sau a tatălui față de evaluările copiilor, este important ca copilul să primească satisfacție din procesul de învățare. Acest lucru necesită motivația corectă.

Cum să se stabilească dragostea pentru învățare inca din copilărie?

Fetele și băieții primesc prima motivație pentru dobândirea și asimilarea noilor cunoștințe în copilărie. Mulți părinți exprimă în mod deliberat încântare și se bucură foarte mult atunci când copilul numește corect culoarea mingii. Pentru copiii mici, lauda și bucuria în ochii părinților este motivul principal de a încerca și de a învăța.

Chiar și în primul an de viață, când copilul încă nu știe să vorbească, citește bine emoțiile adulților. În plus, în această perioadă există un salt puternic în dezvoltarea copilului. Astfel, ei încălzesc interesul natural în cunoaștere.

La vârsta preșcolară, cunoștințele noi sunt, de asemenea, absorbite rapid și ușor de către copii, dacă vă ocupați de acestia și petreceți timp cu ei. Citirea cărților, învățarea cântecelor, tot felul de jocuri sunt percepute de copii ca fiind divertisment și, în același timp, contribuie la dezvoltare. Copilăria este momentul în care noul provoacă un răspuns în sufletul și mintea unui copil.

Trebuie părinții să facă temele cu copiii lor?

Odată cu începerea școlii, părinții, împreună cu profesorii, îi învață pe copii să-și facă temele, să dea tot  cei mai bun din ei și să mențină disciplina. Măsura în care o mamă sau un tată interferează cu procesul academic depinde de viitoarea performanță și independența unui fiu sau fiică. Unii părinți încearcă să participe la tot ceea ce inseamna școală. Verifica temele, le fac ghiozdanul, ii pregătesc pentru teste. O astfel de poziție este periculoasă, deoarece copilul nu simte motivația corespunzătoare pentru activități independente.

În primul an este importantă participarea și asistența părinților, dar din clasa a doua este posibil să acordăm mai multă libertate elevului.

În cazul unor probleme cu temele, părinții ii pot ajuta întotdeauna să le rezolve. Dar nu este necesar să verifice lecțiile de fiecare dată. Chiar dacă copilul primește o nota nesatisfăcătoare, va fi o experiență utilă pentru el.

Controlul parental în liceu poate fi exprimat în interesul evenimentelor care au loc la școală, al relațiilor cu colegii de clasă și al progresului general. Educația continuă depinde de notele din școală, deci merită să urmăriți această problemă și să eliminați decalajele în timp, ajutând un copil. Dar studiul este, în primul rând, domeniul său de responsabilitate.

Motivația pentru studiu

Motivația unui copil de a acumula noi cunoștințe și aptitudini în perioada preșcolară este aprobarea și lauda părinților. Natura curioasă a copiilor îi împinge pe acestia să exploreze lumea, să învețe proprietățile obiectelor, să imite adulții. Pentru a facilita ca un copil să se obișnuiască cu școala, parintii îi învață să scrie și să citească chiar înainte de clasa întâi. Motivația poate fi dorința de a deveni primul în clasă, cel mai bun student, pentru a surprinde profesorul.

Pentru studenți, părinții vin cu o varietate de recompense. Unii oameni cumpără dulciuri și jucării pentru copii. Se poate sa stimulati copilul să nu-și amâne temele pentru seară, ducandu-l la cinematograf sau la cafenea imediat ce lecțiile sunt terminate. Sau își dedică seara să joace jocuri cu întreaga familie. Toate aceste stimulente se încadrează în categoria recompenselor.

Multe familii recurg, de asemenea, la diferite pedepse: lipsirea de telefon, dulciuri sau plimbări. Există o mulțime de controverse cu privire la caracterul adecvat al pedepsei sau, de exemplu, la stimulentele financiare bazate pe rezultatele performanței academice. Principalul lucru este să menținem o relație strânsă cu copilul, să ne înțelegem și să negociem.

Studiul este mai mult decât notele și o diplomă

Chiar și cu cele mai bune intenții, părinții uneori formează o idee incorectă de a învăța un copil. În timp ce se concentrează pe note tot timpul, parintii nu îi transmit copilului importanța obținerii de noi cunoștințe. Capacitatea de a învăța, de a vă îmbunătăți poate fi utilă în viitor. Extinzând orizonturile, citind cărți, învățând noi profesii, o persoană trăiește o viață bogată și interesantă.

Zece ani la școală nu este o pedeapsă care trebuie să fie îndurată și uitată. Aceasta este doar obținerea bazei de cunoștințe și competențe pentru studii viitoare. Vorbind cu copilul, evaluându-i abilitățile și dorințele, puteți ajunge la performante inalte, fără a cere un lucru imposibil de la el.

Lasă un răspuns