Dieta Thonon pentru o pierdere in greutate rapida

Promisiunea dietei Thonon este irezistibila: 10 kilograme in doar 14 zile. Creata de un medic din Thonon-les-Bains, dieta Thonon este din ce in ce mai in voga in ultima vreme. Dieta Thonon combina doua tipuri de regim: hipocaloric si hiperproteic. Prin urmare, vei consuma carne, peste, oua insa in cantitati mici.

Principiile dietei Thonon

Dieta Thonon este bazata pe o alimentatie bogata in proteine. Timp de 14 zile, trebuie sa urmezi cu strictete meniurile propuse. Daca urmezi aceasta dieta iti recomandam sa iei suplimente alimentare bogate in Omega 3 si/sau vitamine pentru a evita carentele.

Dieta Thonon debuteaza cu o faza de atac ce dureaza in jur de 14 zile, timp in care, dupa cum spuneam, nu trebuie sa te abati de la meniurile propuse. Aceasta faza este destul de dificil de urmat, restrictiva, in special daca ai obiceiul sa mananci fara sa te privezi de anumite alimente. Urmeaza o faza de stabilizare, extrem de importanta pentru a nu pune la loc kilogramele pierdute. Aceasta faza se va tine in functie de kilogramele pierdute. De exemplu, daca ai peirdut cinci kilograme, va dura cinci saptamani.

Alimente autorizate in cadrul dietei Thonon

  • carne slaba: vita, pasare;
  • peste si fructe de mare;
  • oua;
  • sunca slaba;
  • produse lactate cu 0% grasime.

Majoritatea fructelor si legumelor sunt autorizate. In faza de atac legumele se vor consuma fara moderatie.

Alimente interzise in cadrul dietei Thonon. In timpul fazei de atac trebuie sa limitezi la maxim aporturile de grasime si de zaharuri. Prin urmare, daca vrei sa slabesti trebuie sa eviti dulciurile si alimentele sarate.

Avantajul principal al dietei Thonon consta in rapiditatea sa. Printre dezavantaje am putea enumera riscul de carente in vitamine si minerale, oboseala, migrene si stari de rau.

One Response

  1. Nicu

Leave a Reply