Ești un sportiv natural chiar dacă iei proteine

Acum câteva zile hoinăream pe un forum nu foarte cunoscut dedicat sportivilor, în special persoanelor care merg la sala de fitness și își modelează corpul, ca să zic așa, cât și celor care se ocupă cu street-workoutul. Pentru cei ce nu știu ce reprezintă, după cum îi spune și numele, în traducere liberă ar veni sport de stradă, sau pe stradă.

Asta înseamnă să te antrenezi, practic, pe stradă fără să ai parte de ajutorul diverselor obiecte care se găsesc în orice sală de fitness precum aparate multifuncționale sau gantere. În principal se fac tot felul de flotări, tracțiuni, abdomene, genoflexiuni deci cam tot ce nu necesită obiecte dintr-o sală de forță.

Așadar, că am deviat puțin de la subiect, în timp ce citeam diverse chestii pe forumul ăla am descoperit că pusese cineva o întrebare având următoarea nelămurire: voia să știe dacă se mai poate auto-intitula sportiv natural 100% dacă își cumpără și își administrează proteine. Pentru cei ce nu cunosc termenul de a-ți cumpăra proteine, există firme de suplimente nutritive care pun niște prafuri în niște saci (a se citi proteine sub formă de praf) și le scot la vânzare. Sportivii le cumpără apoi le dizolvă în lapte și le beau, ajutându-și corpul să-și atingă numărul necesar de proteine.

Ideea e că ești la fel de natural atunci când iei proteine ca și atunci când nu iei. E ca și cum în loc de acel lapte cu proteine dizolvate pe care-l bei zilnic ai mânca câteva bucăți în plus de piept de pui. Aparent te poți întreba: dar de ce să dau banii pe proteine când pot mânca mai mult? Pâi atunci când ești în perioada de masă musculară și ai un organism ce-ți cere 4000-5000 de calorii pe zi pentru a crește în greutate crede-mă că să mănânci ceva în plus e singurul lucru pe care ți-l dorești.

În concluzie, fără a mai lungi discuția, chiar dacă iei proteine te poți numi sportiv 100% natural.

Lasă un răspuns