Îmbunătățirea autocontrolului în zilele noastre

Multe persoane simt ca nu au o vointa prea puternica, de aceea exista cateva tehnici care va vor ajuta foarte mult in a va imbunatati autocontrolul. Tinand cont de aceste lucruri, va veti simti mai bine si veti vedea ca ele va vor oferi multe beneficii. Este o idee buna sa zambiti cat mai des. Zambetul ne pacaleste mintea si ne face sa ne simtim mult mai bine. Acest lucru nu face decat sa ne imbunatateasca vointa.

Intr-un studiu, niste crecetatori au ales doua grupuri de persoane pe care le-au supus unor provocari. Acestea au trebuit sa reziste la tentatie , pana cand vointa le-a fost pusa la incercare. In faza a II-a a acestui studiu, primul grup a asistat la activitati care erau menite sa le imbunatateasca dispozitia. Atunci cand au fost supusi unui nou exercitiu de a rezista tentatiei, grupul cu o mai buna dispozitie a avut rezultate mai bine.

Inclestarea pumnilor va ajuta sa exersati autocontrolul. Multe studii au demonstrat faptul ca pentru a avea parte de autocontrol, puteti tine pumnii stransi. Nu aveti astfel de facut, decat sa incercati sa luptati cu tentatiile, inclestandu-va pumnii. Tineti ochii inchisi, pumnii stransi si concentrati-va asupra respitatiei. Meditatia este si ea recunoscuta pentru faptul ca va ajuta mult. Meditatia are astfel doar efecte pozitive asupra organismului, ea crescand capacitatea de concentrare, dar si pe cea de gestionare a emotiilor.

Meditatia are si un rol de autocontrol, iar aceasta aduce o multime de beneficii. Incepeti cu exercitii cat mai simple, in care timp de 10 minute sa stati intr-o pozitie comoda si sa va concentrati asupra respiratiei voastre. Dorintele noastre imediate sunt precum o avalansa. Este o provocare destul de mare pentru a rezista la aceste dorinte. Putem insa decide rational, care sunt lucrurile de care avem nevoie cu adevarat. Putem astfel apela la alarme, dar si la remindere setate pe telefon. De exemplu, un post-it pus pe frigider nu are cum sa strice. In acelasi timp, o alarma care va va spune ca ati petrecut suficient timp facand o anumita activitate va va ajuta si ea.

Mesele bazate pe proteine ne ajuta sa ne pastram voiinta. Nu va orrientati catre dietele drastice si prea restrictive. Aceste diete nu vor face decat sa va scada vointa, iar pe termen lung, vointa voastra generala nu va fi atat de puternica. Fiti mereu ingaduitori cu voi atunci cand faceti orice fel de schimbare.

Lasă un răspuns