Îmbunătățirea stimei de sine – sfaturi utile

Exista cateva metoda prin intermediul carora va va fi mai usor sa va cultivati o stima de sine cat mai buna. Primu lucru pe care il puteti face este sa va identificati zonele de siguranta. Luati o foaie si un pix si vedeti care sunt capacitatile voastre.

In cazul in care va intimidati usor, puteti scrie acest lucru pe foaia voastra. Analizati si care sunt situatiile de viata carora le puteti face fata foarte usor. Odata ce aveti toate aceste situatii la indemana, puteti scrie in dreptul fiecarei situatii cum anume ati dori sa va simtiti.

Ascultati-va dialogul interior pentru a-l putea schimba. Folosindu-va de logica, dar si de bun simt, veti putea vedea ca lucrurile pe care vi le spuneti in fiecare zi sunt complet ilogice. Judecatile si generalizarile, dramatizarile subiective si filtrele perceptive ar trebui sa fie ignorate. Mintea noastra are o creativitate infinita, de aceea va trebui sa treceti peste aceste lucruri, constienzandu-le in primul rand.

Un jurnal al puterii voastre poate fi tinut foarte usor. Va veti putea aduce astfel aminte de greutatile din viata voastrra peste care ati trecut. De asemenea, va veti aminti si de obstacolele cu care v-ati confruntat. Notati-va toate aceste lucruri pe hartie si pastrati mereu la voi aceasta hartie. Va trebui sa invatati cum sa va acorrdati credite pentru reusitele voastre. Ea va va reaminti ca lucrurile pot fi si mai rele decat atat.

Respiratia si meditatia reprezinta o metoda inedita de a imbunatati stima de sine. Aceste tehnici de respiratie sunt importante, de aceea puteti tine cont de ele. Acestea nu vor fi greu de aplicat si veti vedea o imbunatatire rapida a starii de bine. Atunci cand va uitati in oglinda, nu uitati sa zambiti.

Zambetul va va ajuta sa va asociati imaginea cu un sentiment de bine, de aceea puteti introduce obiceiul de a zambi in fata oglinzii de fiecare data cand va uitati intr-una. Limitele percepute pot fi depasite, de aceea va trebui sa va convingeti mintea pentru a depasi aceste limite.

Stabiliti-va obiective ambitioase si dedicati-va timpul, dar si energia in realizarea acestor obiective. Evolutia personala va va creste foarte mult stima de sine.

Puteti incepe, intr-un mod constient sa va folisiti de Legea Contrastului. Focalizati-va astfel energia mentala dinspre problema, spre solutie. Veti vedea ca va va fi mai usor sa gasiti rezolvarea problemelor voastre si veti avea parte de succesul dorit.

Lasă un răspuns