Killing Eve – de ce să urmărești acest serial cu Sandra Oh

Cu doua sezoane la activ deja, Killing Eve este un serial de spionaj excelent din toate punctele de vedere in care o agenta britanica (Sandra Oh) urmareste o ucigasa platita de origine rusa, nemiloasa, imprevizibila si vanitoasa (Jodie Comer).

Nu mai ai nicio scuza. Initial rezervat Frantei, abonatilor Canal Plus mai precis, primele doua sezoane ale serialului Killing Eve sunt difuzate acum si pe TF1 si pe HBO. Al treilea sezon este anuntat pentru luna aprilie 2020 si frantuzoaica Camille Cottin se va alatura castingului.

Acest serial original BBC America face senzatie inca de la lansarea sa, in 2018. Inspirat din romanele Vilanelle apartinand lui Luke Jennings, serialul povesteste urmarirea fara incetare, jocul de-a soarecele si pisica dintre Eve Polastri, o agenta britanica, inteligenta si neindemanatica si Villanelle, o ucigasa platita de origine rusa, cruda, supradotata si amuzanta.

Killing Eve o are drept producatoare pe Phoebe Waller-Bridge, creatoare, autoare si actrita principala a serialului Fleabag, un mini-serial alcatuit din doua sezoane, serial de care toti pasionatii de seriale vorbesc de mai bine de trei ani. In Fleabag se vorbeste despre o londoneza in varsta de 30 de ani, amuzanta si inteligenta, care isi ineaca amarul in sex si incearca sa nu isi bage in seama familia de-a dreptul insuportabila.

Aceasta britanica in varsta de 34 de ani este si scenarista, extrem de priceputa de altfel. A primit numeroase premii, printre care si pentru serialul Fleabag, un Glob de Aur si un premiu Emmy, cele mai cunoscute si mai populare ceremonii de altfel. Daca al doilea sezon al serialului a fost in lucru mai bine de doi ani este pentru ca Phoebe Waller-Bridge nu intentionase initial sa continue povestea, insa, intre timp, acceptase sa continue cu dezvoltarea lui Killing Eve.

Romanelor lui Luke Jennings, Phoebe Waller-Bridge le-a adaugat umorul caracteristic, 100% britanic, care a participat de altfel la succesul serialului Fleabag. Deoarece radem mult urmarind serialul Killing Eve.

Sandra Oh si Jodie Comer joaca impecabil. Killing Eve se reintoarce in forta anul acesta. Sandra Oh a fost cunoscuta multa vreme pentru rolul din Anatomia lui Grey. Cu Killing Eve, actrita exploreaza noi dimensiuni dramatice. La inceputul serialului, personajul sau se plictiseste in cadrul MI5. Duce o viata mult prea linistita alaturi de sotul sau, un profesor la un colegiu.

Apoi, o serie de crime, in mai multe tari, au loc. Eve gaseste in sfarsit ceva cu care sa isi stimuleze inteligenta si sa isi coloreze cotidianul. Intelege rapid ca acest criminal pe care il cauta este de fapt…o criminala.

One Response

  1. Spike

Leave a Comment