Multe materii sunt inutile în școli

Încă din generală, ba chiar de la grădiniță avem de-a face cu profesori.. mai puțin agreabili. Genul acela de oameni care și-au ratat vocația și au ajuns profesori cu nazuri. Cei mai răi sunt „ăia” fără copii, se poartă cu „noi” ca și cu niște obiecte. Partea cea mai rea, sunt materiile pe care aceștia le predau. Rar găsești un tip normal care să predea educație antreprenorială sau filosofie.

În generala, cred că din clasa a2a, am început să facem educație civică. Era o dramă în familie, o dădeam mamei să o facă și nu o știa. Acolo se presupune că învățăm ceva util, dar erau niște aberații de stătea mâța-n coadă. Apoi în gimnaziu, aceeași materie, altă profesoară. O disperată. Ne dădea să scriem despre negrii, să citim, vroia să ne oblige să îi iubim. Așa nu merge, cel puțin la mine. Niciodată nu i-am făcut pe plac, niciodată nu mi-a dat zece.

Mai târziu, prin liceu, la profil real, științe ale naturii, bio-chimie adică, noi facem logică, educație antreprenoriala, psihologie, filosofie și economie! De unde atâta? Eu vreau să învăț cum se înmulțesc râmele, nu să îmi pun întrebări legat de această curiozitate.

Liceul a fost, ciudat. Accent mare pe istorie și geografie, datorită profesoarelor. Româna era durere, dar era necesară, o iertăm, deși nu mi-a plăcut! Biologia, a fost așa și așa, chimia mai rău. Abia dacă făceam câte o oră. În rest a fost bine, deși astea nu mi-au lăsat un an macar liber, doar mi-au creat probleme, au rămas pierdute, nici nu știu ce am învățat la ele.

Acum, la facultate, mi se predă ceea ce trebuie să mi se predea, mi se cere ceea ce mi se predă și notele sunt pe ceea ce am scris, nu pe cine sunt. Școala mi-a distrus educația pentru prea mult timp.

Lasă un răspuns