Pot aduce pauzele beneficii relației?

In mod normal, atunci cand unul dintre parteneri spune ca ar trebui sa exista o pauza in relatia lor, este clar ca acel parteneriat nu mai merge la fel de bine ca inainte, iar lucrurile se pot complica destul de mult pe viitor. Dar, conform specialistilor, o pauza, facuta cu cap si la timpul potrivit, poate sa intareasca acea relatie si sa reaprinda flacara care parca se pierduse undeva pe drum in bataia vantului.

Bineinteles, daca acea pauza este initiata de catre un partener care intentioneaza sa incerce un alt partener, atunci cu siguranta nu este un plan tocmai potrivit. Pentru ca acea pauza sa fie una folositoare, ar trebui sa se respecte cativa pasi simpli.

1. Determinati impreuna scopul pauzei

Poate ai nevoie de putin timp cu tine pentru a iti curata mintea. Sau poate vreti sa va reconectati fiecare la casele lui, orice ar fi, important este sa stabiliti un scop al acestei pauze. Daca scopul pauzei este acela de a decide daca doriti sa mai ramaneti in relatie sau nu, ar trebui sa comunicati acest lucru si sa lasati timpul sa vorbeasca, cu siguranta va veni un moment in care va veti descarca.

2. Stabiliti niste limite

Discutati in detaliu cat timp va dura acea pauza, cat de des veti comunica (poate fi un interval de timp sau chiar deloc), dar si cat de mult va veti urmari pe retelele sociale. De asemenea, trebuie sa va asigurati daca partenerul are de gand sa intretina relatii sexuale cu alte persoane. Daca un partener se bazeaza pe monogamie, iar celalalt doreste sa experimenteze, atunci cu siguranta acea relatie nu va mai putea continua pentru mult timp.

3. Utilizati cat mai eficient timpul pe care il aveti

Cel mai bine ar trebui ca in aceasta perioada sa va analizati pana la ultimul detaliu sentimentele pe care le aveti. Daca simtiti un sentiment neobisnuit de singuratate, s-ar putea ca partenerul de viata sa iti lipsesca, insa daca te simti mai bine fara acesta, este un semn clar ca nu te mai afli in relatia potrivita si ar trebui sa pui stop dupa incetarea pauzei.

Lasă un răspuns