Sløborn, un serial captivant de descoperit

Printre serialele inedite de descoperit de afla si Sløborn, un serial de origine germano-daneza creat de catre Christian Alvart, cel caruia ii datoram si Dogs of Berlin si Lands of Murders.

De la numele unei insulite fictive din Marea Nordului, serialul ne transporta in sanul comunitatii care sta acolo si care se vede confruntata cu un virus mortal.

Fara indoiala ca realizand noul sau serial, Christian Alvart nu isi imagina vreodata ca este un serial atat de actual care se potriveste atat de bine cu criza sanitara actuala de un an incoace. O criza care era inca necunoscuta la realizarea serialului. Si totusi, purtarea de masca, izolarea, carantina, asaltul supermarketurilor, totul este prezent!

Primele episoade ne prezinta protagonistii serialului. O avem pe Evelin, o tanara de liceu de 15 ani, care nu stie ca este insarcinata cu consilierul pedagogic al liceului, Milan Gruber. Colegul sau de clasa, Herm este cel care sufera rautatile tuturor colegilor sai, incepand cu Fiete. Nikolai este un scriitor excentric care este dependent de cocaina si care ajunge pe insula pentru o sedinta de lectura si pentru a incerca sa isi regaseasca inspiratia. Si il mai avem pe Magnus care dirijeaza un program de reabilitare pentru tinerii delincventi.

Atunci cand Fiete si colegii sai descopera un vapor esuat la cativa metri de plaja, care are la bord corpul mumificat al celor doi pasageri, nu stiu ca vor duce cu ei un virus mortal pe insula. In fata tensiunilor din ce in ce mai mari si a minciunilor autoritatilor, fiecare se va gasi in fata propriilor responsabilitati si trebuie sa actioneze.

Intriga este cea care se dezvaluie prin intermediul populatiei. Aceasta, confruntata cu un virus mortal, de care nu stia pana mai ieri si de care nu mai stie ce sa creada, se afla in fata propriei persoane in momentul in care trebuie sa faca alegeri. Oare suna cunoscut?

Lasă un răspuns