Stii care sunt beneficiile drojdiei de bere?

In ultima vreme, drojdia de bere a invadat raioanele suplimentelor alimentare, atat pe rafturile magazinelor bio, cat si pe cele ale farmaciilor sau supermarketurilor. Dar de ce atata valva pentru un produs nu foarte popular?

Sub forma de pudra, capsule sau comprimate, drojdia de bere se poate presara peste salate sau se poate lua sub forma se suplimente alimentare. Este buna pentru par, unghii si neuroni si poate sa faca foarte bine parte din categoria superalimentelor.

Ce este drojdia de bere?

In ciuda numelui sau, drojdia de bere nu este extrasa din faimoasa bautura alcoolica. Este vorba despre o ciuperca microscopica si unicelulara, non-patogena care permite fermentarea zaharurilor necesare fabricarii alcoolului.

Drojdia de bere se multiplica la contactul cu apa sau cu zaharul, transformand acesta din urma in gaz carbonic si apa. Din cauza absentei aerului, aceasta ciuperca poate sa produca o reactie chimica ce duce la productia de bere.

Exista drojdie de bere activa care apartine familiei de probiotice si care are micro-organisme vii in materia uscata datorita procesului de deshidratare care are loc la temperaturi mici.

Dar exista si drojdie de bere inactiva care a fost incalzita la o temperatura mai mare de 40 de grade, omorandu-se astfel ciupercile pe care le-a continut.

Calitati nutritive exceptionale. Drojdia de bere este foarte bogata in nutrienti. Este o sursa excelenta de proteine, un concentrat de vitamine din grupa B, de minerale, oligoelemente, dar si de 16 aminoacizi esentiali. Și chiar si atunci cand este inactiva, aceasta isi pastreaza in mare parte nutrientii sai.

Care sunt beneficiile sale?

– este un anti-diareic natural.
– te ajuta sa regenerezi flora intestinala.
– poate intari sistemul imunitar si te ajuta sa lupti contra oboselii.
– ajuta organismul sa elimine toxinele si sa lupte contra infectiilor.
– compenseaza absenta produselor animaliere din alimentatie.
– este si cel mai bun produs pentru sanatatea parului, a unghiilor sau a tenului.

Lasă un răspuns