Știi cum să alergi pentru a pierde în greutate

Pierderea în greutate cu ajutorul jogging-ului este eficientă și bună pentru sănătate, deoarece în timpul deplasării, încărcătura este distribuită în mod egal tuturor grupurilor musculare, iar arderea grasimilor apare datorită faptului că bătăile inimii și respirația cresc și ca urmare metabolismul se accelerează. Jogging-ul întărește vasele de sânge și mușchiul inimii, face oasele mai puternice, ajută la creșterea volumului plămânilor și saturarea sângelui cu oxigen.

Rețineți că nu toți oamenii știu cum să alerge pentru a pierde în greutate. Prin urmare, destul de des puteți auzi comentarii negative despre acest mod de a pierde în greutate. De ce se întâmplă asta? Și cum să alergi pentru a pierde în greutate? Se pare că joggingul regulat contribuie la arderea celulelor grase, nu trebuie doar să fugi, ci să urmezi o tehnică specială.

De ce oamenii alerg, dar nu pierd in greutate?

Puțini oameni stiu cum să alerge pentru a pierde în greutate. Poarta doar imbracaminte sportivă, adidași și se pun pe alergat. Jogging 20-30 minute și apoi acasă. Evident, rezultatul este zero, deoarece este imposibil din punct de vedere al fiziologiei. Dacă nu s-a văzut rezultatul așteptat într-o lună sau două, adesea oamenii își aruncă adidașii departe și aici se termină antrenamentul de alergare.

Imagine familiară? Doriți să știți care este motivul pentru care alergatul nu vă ajută să scăpați de kilogramele în plus? Când alergi la viteză mică, într-un ritm ușor, de exemplu, prin jogging, corpul consumă energie din glicogen. Este zahăr depozitat în ficat în caz de efort fizic. În medie, rezerva de glicogen durează 30-40 de minute pentru reaprovizionarea activă a mușchilor în timpul exercițiilor fizice. Numai după ce organismul își consuma întregul glicogen, începe să spargă celulele grase pentru energie. Dacă alergatul se face pentru un timp scurt, atunci cheltuim tot glicogenul acumulat in corp, iar celulele grase vor rămâne intacte.

Cum să alergi corect pentru a pierde în greutate?

Nutriționiștii și instructorii de fitness au demonstrat de mult că alergatul ajută la arderea grăsimilor mai mult decât orice alt exercițiu cardio. Pentru ca celulele grase să înceapă să se descompună în timpul jogging-ului, trebuie sa alergati cel puțin 50 de minute și, de preferință, o oră. Doar atunci organismul va opri consumul de glicogen ca sursă de energie și va trece la grăsime. Acest lucru apare de obicei după ce fluxul sanguin către depozitele de grăsime crește. Tu poți să simți izbucnirea acestui moment: respirația va deveni grea și te vei simți obosit.

Sunteți deja conștienți de modul de a alerga pentru a pierde în greutate, dar știți că nu ar trebui să fie mai mult de 70-75 de minute. Acest lucru se datorează faptului că grăsimea este o substanță refractară și se împarte încet, iar metabolismul crescut necesită din ce în ce mai multă energie, în această situație corpul va începe să consume celulele proteice, adică masa musculară va scădea.

Înainte de a întreba cum să începeți să alergați pentru a pierde în greutate, vă rugăm să rețineți că nu va exista o pierdere instantă în greutate. Procesul de reducere a greutății are loc treptat. Nutriționiștii spun că, fără a afecta sănătatea, puteți pierde în greutate 1-2 kilograme pe săptămână. Pentru a scăpa de un kilogram de greutate în exces, trebuie să consumati 7000 de calorii.

Cum sa fugi pentru a slabi rapid?

Dacă într-adevăr doriți să scăpați de kilogramele în plus, și nu aveti suficient timp pentru ora zilnica de jogging, atunci urmatorul sistem este cel mai potrivit. Deoarece acest tip de mișcare asupra sistemelor respiratorii și cardiovasculare pune o povară uriașă, este contraindicat pentru fumători și pentru persoanele care sufera de boli de inimă.

Începeți cu un mers vioi, este suficient să mergeți 100 de metri pentru a va încălzi ligamentele și mușchii și pentru a vă pregăti pentru reprizele viitoare. Următorii 100 de metri consta in jogging. La următorii 100 de metri faceti o cursa de sprint, cât de repede puteți, apoi din nou 100 de metri de jogging, în timp ce vă recăpătați respirația și 100 de metri de mers vioi. Apoi ciclul se repetă din nou.

În timpul acestor intervale, au loc în organism procese interesante: o cantitate enormă de calorii este consumată în timpul sprintului, această energie provine din consumul de glicogen în ficat, iar în timpul mersului rapid ficatul trece la consumul de celule grase. Datorită acestui mecanism, există o pierdere rapidă în greutate. Numai 20-30 de minute dintr-un astfel de antrenament, iar grăsimile vor începe să ardă activ. Potrivit unor instructori de fitness, după acest antrenament, celulele grase continuă să se descompună pentru încă 6 ore. Este de remarcat faptul că, la această rată de mișcare, celulele proteice nu sunt arse, iar masa musculară nu este redusă. În plus, funcționarea rapidă stimulează circulația sângelui în mușchi, ceea ce duce la oxidarea celulelor grase,

Lasă un răspuns