Sunt șampoanele pentru bărbați bune pentru femei

Pe rafturile magazinelor puteți vedea șampoane destinate consumatorilor cu o varietate de necesități, pentru proprietari de păr subțire și creț, uleios sau normal, cei care suferă de mătreață și nu numai. Cu toate acestea, în mod convențional, toate tipurile de produse cosmetice pentru îngrijirea părului pot fi împărțite în două categorii majore: produse masculine și produse feminine. Cu ce anume este diferit un șampon pentru sexul mai puternic? Și il pot folosi femeile?

Diferențele șampoanelor bărbătesti pentru părul femeilor

Părul bărbătesc și cel feminin este chiar diferit în ceea ce privește aspectul. De obicei, părul femeilor este mai rigid, mai dens. Producătorii de șampoane iau în considerare și alte caracteristici fiziologice ale părului, scalpul ambelor sexe. Astfel, în cadrul reprezentanților sexului mai puternic, echilibrul acido-bazic al scalpului este mai mic decât la femei. El este egal cu 5,4, în timp ce pentru sexul slab, pH-ul este de 5,7. Pielea bărbaților este mai densă, glandele sebacee funcționează mai repede, iar circulația sângelui se desfășoară mai intens. De aceea părul bărbaților devine gras la scurt timp după spălare.

Cosmetica pentru bărbati vizeaza curătarea complexă a scalpului si a părului. Șampoanele asigură îngrijire intensă, îndepărtează bine grăsimea și, în plus, reîmprospătează. Șampoanele pentru femei nu au o sarcină puternică de curățare. Ele elimină delicat secretia sebacee, dar în principal sunt destinate restaurării, hrănirii buclelor, adăugării volumului.

În șampoanele bărbaților se includ adesea suplimente care împiedică pierderea părului. La urma urmei, părul acestora începe să se subțieze mai devreme decât a femeilor. De asemenea, bărbații suferă adesea de apariția matreții, componentele speciale se ocupă și de această problemă.

Cosmetica specială pentru bărbați, dacă se dorește, poate fi utilizată pentru spălarea părului femeii. Cu toate acestea, nu se recomandă utilizarea șampoanelor pentru bărbați în mod permanent. Acest tratament poate usca scalpul. Acest lucru se datorează faptului că medicamentele destinate bărbaților vizează degresarea scalpului, curățarea profundă, în timp ce remediile femeilor se concentrează mai mult pe saturația hidratantă, nutritivă. Părul sexului mai slab nu necesită componente atât de puternice și chiar agresive.

Ce sunt sampoanele pentru părul femeilor?

Cosmeticele pentru femei pentru îngrijirea părului au o acțiune mai blândă decât cele ale bărbaților.

Siliconul este prezent în mod tradițional în compoziția șampoanelor pentru femei. Acesta face părul obedient, strălucitor, facilitează pieptănarea. Suplimentele de silicon sunt de obicei absente sau în cantități mici în produsele bărbaților. Siliconii protejează de asemenea buclele de factorii externi.

O altă caracteristică distinctivă a cosmeticelor pentru femei este parfumul. Acestea nu au un miros atât de pronunțat, în comparație cu cel al bărbaților.

Șampoanele pentru femei conțin o cantitate mare de substanțe nutritive. Pentru a menține părul sănătos, este nevoie de o dietă îmbunătățită, de umiditate. Deoarece bărbații își vopsesc mai puțin părul și folosesc mai puțin gadgeturi de styling, este posibil să nu existe atât de multe substanțe nutritive în șampoanele sexului mai puternic.

În general, șampoanele de păr ale femeilor ar trebui împărțite în mai multe grupuri. Acestea sunt produse de îngrijire, produse neutre pentru îngrijirea de zi cu zi, formulări de nuanțe. Toate produsele cosmetice de spălare sunt clasificate în funcție de utilizare. Astfel de sarcini includ îndepărtarea excesului de grăsime din piele, păr, hidratare, nutriție, eliminarea matreții, crearea de volum, fixarea culorii buclelor colorate. Periodic, o dată la 2 săptămâni, femeile trebuie să utilizeze formule de curățare profundă. De asemenea, se pot aplica ocazional peelinguri. Acestea indepărtează particulele moarte, stimulează circulația sângelui, ceea ce are un efect pozitiv asupra creșterii părului.

Reguli pentru alegerea produselor cosmetice pentru părul bărbaților

Pentru ca produsele cosmetice să facă față sarcinilor, trebuie să țineți cont de compoziția produsului. Trebuie să conțină următoarele componente:

  • substanțe antibacteriene.
  • surfactanți caracterizați printr-o acțiune puternică de curățare.
  • substanțe de luptă împotriva mătreții.
  • ingrediente care reduc grasimea parului.
  • componente care stimulează creșterea părului.
  • compoziții aromatice.

Sampoanele bărbaților au în mod tradițional o aromă pronunțată. Acesta poate fi mirosul de mentol, lemn de santal, ceai verde, citrice, arome lemnoase. Printre principalii aditivi se pot găsi și diverse extracte de plante. Acestea nu numai că dau spumei un miros particular, ci ajută să facă părul puternic și strălucitor. De asemenea, extractele naturale au ca scop întărirea rădăcinilor.

În majoritatea covârșitoare a barbatilor, capul devine murdar in mai puțin de o zi după procedura de igienă. Pentru a menține părul curat mai mult, producătorii deseori fac șampoane multifuncționale. Acestea includ aditivi de condiționare. Ele nu numai că oferă părului un aspect bine îngrijit, păstrează buclele proaspete pentru o lungă perioadă de timp, dar, de asemenea, fac cosmeticele potrivite pentru utilizarea de zi cu zi.

Șampoanele pentru femei și bărbați trebuie selectate în funcție de tipul părului, de sarcinile existente. Este mai bine să nu încercați să găsiți o opțiune universală potrivită pentru doi parteneri simultan. Un produs de bază pentru îngrijirea părului ar trebui să rezolve toate problemele care deranjează o persoană, indiferent de sexul său. Dar nu trebuie să uităm că șamponul servește doar pentru menținerea igienei. Nu trebuie să te aștepți la un efect incredibil de la el, în ciuda inscripțiilor promițătoare de pe etichetă.

Lasă un răspuns