Un super-telefon nu te face un om mai bun

Acest articol îl scriu în urmă mai multor discuții cu câțiva prieteni de-ai mei despre telefoane. Nu am fost niciodată de acord cu faptul că un telefon te poate diferenția într-un mod sau altul de o altă persoană. Telefonul este doar un accesoriu care nu te face mai bun. Majoritatea cad în penibil de cele mai multe ori când își achiziționează un nou dispozitiv de acest fel. Spun asta pentru că am văzut mult prea multe persoane care își etalează telefonul mobil peste tot și vor să primească un anumit respect pentru că dețin un smartphone de ultimă generație.

Personal, dețin un telefon pe care mulți l-ar considera “pentru săraci” sau “foarte slab”, dar eu îmi pot face treaba cu el. Sincer, telefonul mobil este pentru a apela, pentru a scrie mesaje și eventual pentru “răsfoirea” internetului. Telefonul meu de 500 de lei poate face toate aceste lucruri cu ușurință, iar acest lucru mă face să fiu mulțumit de el. Nu înțeleg de ce aș da 1000 de euro pe un telefon de ultimă generație dacă eu îl folosesc doar pentru niște chestii banale, care pot fi făcute de orice alt mobil.

Îi înțeleg pe cei care folosesc telefonul pentru lucruri mai complicate, care testează jocuri, care lucrează pe o nișă unde performantă telefonului este necesară, dar nu și pe cei care își cumpără un astfel de dispozitiv doar pentru a impresiona. Găsesc mult mai interesant să investesc aceeași bani pe care i-aș da pe un telefon în mini-afacerea mea online sau în orice altceva m-ar ajuta să mă dezvolt.

Românul gândește într-un fel, iar cu greu îi schimbi mentalitatea. Trist este că ne încurajăm unii pe alții să punem accent pe niște lucruri mult prea mici, iar astfel rămân în urmă adevăratele valori pe care ar trebui să punem accent.

Lasă un răspuns